Equine 74

Az Equine 74 egy családi vállalkozás Hamburgban.2011-ben indult el vállalkozásuk azzal a céllal, hogy létrehozzanak egy teljesen természetes táplálékkiegészítőt,ami segít semlegesíteni a négylábú társaink gyomorsavszintjét, hogy jól érezzék magukat és a legjobbat tudják nyújtani. Boldogabbá szeretnék tenni a lovakat és gazdáikat-nem számít, milyen szinten/milyen szakágban lovagolsz.A cég számára a legnagyobb motivációt a boldog lovasok és lovaik jelentik, akik együtt rengeteg boldog percet töltenek el. Az Equine 74 segítségével a lovasok visszakaphatják egészséges és boldog lovaikat.

Az Equine 74 Izland partjairól származó speciális vörös algafajtából(Lithothamnium calcareum) készül, melyet Írországban szárítanak ki. A feldolgozási és a csomagolási folyamatokra pedig Németországban kerül sor, ezért is van rajta a termékeken a Made in Germany felirat.

Az Equine 74 egy táplálékkiegészítő lovak és pónik számára, ami segít megszüntetni a túlzott gyomorsavat, amit a stressz és a helytelen takarmányozás okozott. Ezzel hozzájárulva a lovak gyomrának normál pH értékének fenntartásához. Versenyzők, szabadidőlovasok, amatőrök, világ- és olimpiai bajnokok is etetik az Equine 74-et lovaikkal. Számos állatorvos világszerte ajánlja ezt a taplálékkiegészítőt a gyomorfekély kezelésére

Termékeink

Equine 74kollekció

Equine 74 Gastric Por

Equine 74 Gastric Pellet

Equine 74 Stomach Calm Relax

Gyakran ismételt kérdések az Equine 74 termékekről

1. Mik a jelei, hogyha a ló gyomorfekélyben szenved?
  • Minden esetben célszerű , hogy konzultáljunk az állatorvosunkkal, amennyiben valamilyen szokatlan dolgot tapasztalunk! Azonban fontos tudni, hogyha a ló gyomorfekélyben szenved akkor a következő változások a viselkedésében és teljesítményében igen gyakoriak: Csökkenő koncentráció és figyelem, izomszegénység, rossz általános kondíciók, érzékeny foglalkozás közben, válogatás evés közben.
2. Mi okozhat gyomorfekélyt a lovaknál?
  • A nem megfelelő tartásmód, takarmányozás, a stressz, edzés, versenyzés sok esetben okoz emelt szintű gyomorsavtermelést. Az eredmény: a gyomorfal irritációja, és fájdalmas fekély. Ilyen esetben az orvos segítségét kell kérni, a fájdalom csökkentése érdekében.
3. Hogyan tudom elkerülni, hogy a lovam ideges legyen és ez hogyan segít a gyomorfekély elkerülésében?

• A lovak helyes takarmányozásán kívül van egy másik fontos tényező, amivel megelőzhető a gyomorfekély kialakulása: a stressz elkerülést.
• A test mindent megtesz az egyensúly és az egészség fenntartásáért. Ez egy olyan általános tény, ami tükrözi a lovak szervezetének feladatát. Azonban a stressz megakadályozza ezt a természetes folyamatot. Ez rövidtávon nem nagy probléma, hogyha mindig vannak nyugalmi szakaszok is a lovak életében.
• Azonban, hogyha ez nem történik meg, akkor a lovak gyomra ilyen helyzetekre több gyomorsav termelésével reagál.- azon felül, ami amúgy is termelődik a nap 24 órájában. A következmény pedig lehet a gyomor nyálkahártyájának sérülése, rosszabb esetben gyomorfekély- pontosan emiatt játszik fontos szerepet a stressz elkerülése a megelőzésnél.

4. Mi is az a Equine 74 Gastric?

• Az Equine 74 egy táplálékkiegészítő lovak és pónik számára, ami segít megszüntetni a túlzott gyomorsavat, amit a stressz és a helytelen takarmányozás okozott. Ezzel hozzájárulva a lovak gyomrának normál pH értékének fenntartásához. Versenyzők, szabadidőlovasok, amatőrök, világ- és olimpiai bajnokok is etetik az Equine 74 Gastricot lovaikkal. Számos állatorvos világszerte ajánlja ezt a taplálékkiegészítőt a gyomorfekély kezelésére.
• Az Equine 74 Izland partjairól származó speciális vörös algafajtából(Lithothamnium calcareum) készül, melyet Írországban szárítanak ki. A feldolgozási és a csomagolási folyamatokra pedig Németországban kerül sor, ezért is van rajta a termékeken a Made in Germany felirat.

5. Hogyan működik az Equine 74 Gastric?

• Az Equine 74 Gastric természetes alapját képező vörös algák 74 különböző ásványi anyagot tartalmaznak, többek között nagy mennyiségű kalciumot és magnéziumot, amelyek biológiailag kiválóan hasznosíthatók a lovak számára. Az Equine 74 Gastric a magas kalcium- és magnéziumtartalom, illetve az egyedülálló szivacsszerkezet révén 2,5-szer erősebb savmegkötő képességgel rendelkezik, mint a mészkőből nyert, a felesleges gyomorsav megkötésére használt kiegészítők.Ez azt jelenti, hogy az Equine 74 Gastric több gyomorsavat tud megkötni, mint a hagyományos kalciumtartalmú termékek. Az Equine 74 Gastric szivacshoz hasonlóan felszívja a felesleges gyomorsavat. Ennek köszönhetően a ló gyomrának PH-szintje kiegyensúlyozott lesz. Így a felesleges gyomorsav már nem tudja megtámadni a gyomor nyálkahártyáját, ezzel pedig megakadályozza a gyomorfekély kialakulását. Továbbá a takarmánypép nem túlsavasodva kerül a bélbe. Ennek köszönhetően a bélflóra egyre kiegyensúlyozottabbá válik, melynek révén a bélmikróbák jobban tudnak dolgozni. Ez gyakran a teljes takarmány jobb hasznosulását vonja maga után.

6. Mikor használjak Omeprazolt az Equine 74 Gastric helyett?

• Hogyha felmerül a gyanu, hogy lovad gyomorfekélyes, azonnal hívj állatorvost. Ő majd megállapítja a problémát és hogyha szükséges Omeprazolt ír fel lovad számára kezekés gyanánt. Az Equine 74 Gastric NEM egy gyógykezelés a gyomorfekélyre. Amennyiben lovadat sikeresen kigyógyították a gyomorfekélyből, használj Equine 74 Gastricot, hogy fennmaradjon az egészséges gyomorsavszint a lovad gyomrában.

7. Mi a különbség az Equine 74 Gastric és az Omeprazol között?

• Az Omeprazol meggátolja a gyomorsavat termelő protonpumpa működését. Az Equine 74 Gastric pedig semlegesíti a gyomorsavat, természetes szabályozoként működik. Az Equine 74 Gastric ahelyett, hogy megakadályozná a gyomorsav termelődését, felszívja a mindennapi stressz által okozott túltermelődött savat- ezért ez egy kiváló út az egészséges gyomorsavszint fenntartásához.

8. Használhatom-e egyszerre az Equine 74 Gastricot és az Omeprazolt?

• Igen, amennyiben a lovad a gyomorfekélyből épül fel, az Omeprazol kezelés utolsó 1 vagy 2 hetétől kezdve javasoljuk elkezdeni az Equine 74 Gastric adagolását. Ezután folytast a Gastric alkalmazását napi szinten 6 héttől 4 hónapig terjedő időtartamra. Vagy használd az Equine 74-et hosszabb tavú megoldásként, hogy fennmaradjon lovad gyomrának egészséges gyomorsavszintje.

9. Használhatom-e az Equine 74 Gastricot versenyen is? Doppingmentes?

• Igen, hiszen nem tartalmaz semmilyen tiltott hatóanyagot, amelyet versenyen tilos használni- FEI.

10. Tapasztalható különbség a lovamonakár már az első 10 napban?

• Lovad már az első héten is megkönnyebbülést tapasztalhat, de a legtöbb vásárlónk 4-6 hét után látott és tapasztalt jelentős változást lován. Ezek a változások a következők lehetnek: Jobb koncentráció edzés közben, fényesebb szőr, jobb lovagolhatóság, erőteljesebb izomtömeg- növekedés, a nem kívánatos viselkedési problémák csökkenése.

11. Mi is az az Equine 74 Stomach Calm Relax?

• Szállításra, versenyre, edzésre idegen helyen nagyon sok stresszt tud okozni a lovak gyomrának. Az Equine 74 Stomach Relax segít a gyomornak az ilyen helyzetekkel megküzdeni. Egy stresszes helyzetben, amikor az átlagosnál jóval több gyomorsav termelődik, érdemes 10-30 perccel hamarabb az Equine 74 Stomach Relaxból adni egy adagot. A pozitív hatás már néhány percen belül érzékelhető, mindaddig amíg a paszta a gyomorban van. Ez nagyjából 4 óra.
• Minden fecskendő nagyjából 1,8 gramm magnéziumot tartalmaz. A nagy lovaknak átlagosan napi 20 gramm magnéziumra van szüksgége, ami általában bekerül a szervezetükbe normélis takarmányozás mellett. A paszta gyors hasznosulásának és 98%-os biohasznosulásának köszönhetően a magnézium nagyon gyorsan fifejti hatását. A magnézium nyugtatja az idegeket* és emiatt ideális lovak számára, hogy stresszes szituációban is higgadtak maradjanak.